Optimizers versterkt haar B2B e-commerce positie met de acquisitie van Eezeebee

Den Haag, 24 juli 2020

Optimizers versterkt haar B2B e-commerce positie met de acquisitie van Eezeebee. Beide organisaties hebben een zeer complementair productaanbod en creëren een sterke strategische fit.

Optimizers is een innovatieve leverancier van op SaaS-gebaseerde software oplossingen en mobiele apps voor Supply Chain en logistieke markten. Met vestigingen in Nederland, Zweden en de Verenigde Staten bedient Optimizers meer dan 750 internationale groothandels- en handelsbedrijven. Tot de klanten behoren onder meer PostNL, Ahold en Bieze Food Group.

Samenwerking Eezeebee – Optimizers

Eezeebee is een toonaangevende leverancier van een multi-tenant SaaS e-commerce en PIM-oplossingen waarmee klanten een flexibele multi-channel e-commerce strategie kunnen hanteren. De oplossingen zijn rijk aan functionaliteiten en kunnen worden geïntegreerd met een breed scala aan backoffice ERP-systemen. Het huidige klantenbestand van Eezeebee bestaat uit 100 voornamelijk groothandelsklanten, vanuit verschillende bedrijfstakken. Optimizers en Eezeebee hebben hiermee gezamenlijk meer dan 60 werknemers en groeien door tot circa EUR 10m omzet.

Beide oprichters van Eezeebee, Michael van der Knoop en Jeroen ten Napel, blijven aan boord als onderdeel van het managementteam en blijven aandeelhouder van de groep.

Stefan van Diggelen (CEO Optimizers): De acquisitie van Eezeebee past volledig in de strategie van Optimizers om groothandelsklanten te bedienen met een volledige reeks producten en diensten in verschillende marktsegmenten. Eezeebee’s sterke B2B-portals en Product Informatie Management (PIM) –oplossingen zijn waardevolle en complementaire toevoegingen aan het bestaande aanbod van Optimizers. We kunnen Eezeebee versterken met onze connectoren en ons internationale netwerk, waardoor de markt voor B2B webshops voor Eezeebee enorm toeneemt.

Michael van der Knoop (CEO Eezeebee): Het samengaan met Optimizers betekent voor Eezeebee, dat een verdere professionalisering doorgevoerd kan worden en dat er nieuwe inzichten en mogelijkheden komen, om verder door te groeien. Het biedt een solide basis voor de medewerkers, klanten en partners van Eezeebee. Het bedrijf wordt hiermee verder verstevigd en uitgebouwd. De combinatie zorgt voor de financiële en operationele slagkracht om de nationale en internationale groei van Eezeebee te versnellen.

Main Capital investeerde in juli 2019 in Optimizers om de bedrijfsgroei de komende jaren te versnellen. De strategische combinatie van Optimizers met Eezeebee is een solide eerste stap in deze strategie.

Over Optimizers

Optimizers is een snelgroeiende leverancier van softwareoplossingen, gespecialiseerd in handels- en productielogistiek om de logistieke processen van klanten te optimaliseren. Optimizers is de ontwikkelaar van App4Sales, een B2B-handelssuite voor verkopers, Warpspeed WMS, een next-generation Warehouse Management Systeem, en App2Track, de toonaangevende chauffeurs app voor transport en home delivery.

Over Main Capital

Main Capital Partners is marktleider als strategische investeerder in ondernemingen in de softwaresector in de Benelux, DACH en Scandinavische regio’s. Main heeft een lange termijn visie gericht op succesvolle samenwerkingen met opgerichte managementteams en andere belanghebbenden om grotere softwaregroepen te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later groeikapitaal dat ondersteuning biedt via toonaangevende marktinformatie- en prestatie verbeterprogramma’s. Main heeft ongeveer €1 miljard aan vermogen in beheer, bedoeld voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van private equity-professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Het huidige portfolio van Main Capital Partners omvat groeiende software en SaaS-bedrijven zoals Optimizers, Assessio, GBtec, Onventis, HYPE Innovation, Cleversoft, Enovation, SDB Groep, Jobrouter, GOconnectIT, Inergy, King Software, Artegic, OBI4wan, b + m Informatik, ChainPoint, RVC, Exxellence, WoodWing en Alfa. Main Capital heeft ook een belang in managed hostingprovider Denit. Succesvol ontwikkelde voormalige portefeuillebedrijven zijn onder meer Roxit (gemeentelijke software), Axxerion (facility management software) en Ymor (APM software).

Channable Eezeebee