Van Os Imports ervaart meer gemak met Eezee B2B en Eezee PIM

Logo Van Os Imports

Van Os Imports is een familiebedrijf dat in 1939 is opgericht. Door de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog belandde Van Os Imports, wat toen nog Gebroeders Van Os heette, in een zware periode. Terwijl de Nederlandse samenleving enkele jaren later bezig was met de wederopbouw, ontdekte de gebroeders Van Os nieuwe kansen. Waar voorheen handel werd gedreven in fourage goederen richtten de broers zich nu op de verkoop van militaire goederen en overgebleven leger voorraden.

Jerrycans, textiel en andere overtollige legermaterialen opkopen, zorgde voor de start in een bijzondere branche. Vandaag de dag verkoopt Van Os Imports leger,- beveiliging en outdoor gerelateerde producten aan zakelijke klanten.

Van Os Imports blijft up-to-date met Eezee B2B

Rond het jaar 2000 startte Van Os Imports met een B2B webshop. Naarmate de tijd vorderde, werd de webshop steeds belangrijker voor de zakelijke verkoop. Voorheen werkte Van Os Imports met een op maat gemaakte webshop die werd bijgehouden door één professionele webbouwer. Door de toenemende groei en continue nieuwe ontwikkelingen op het gebied van online-services, ontstond bij Van Os Imports de behoefte naar een makkelijkere oplossing. Een website dat eenvoudig zelf aan te passen en bij te houden was, met veel innovatieve modules. Zo kwam Van Os Imports in 2018 in contact met Eezeebee, via de gezamenlijke partner Reflecta. Dit betekende de start van een nieuwe website met Eezee B2B.

Laagdrempelig en toekomstgericht

Van Os Imports maakt veel gebruik van alle mogelijkheden die Eezee B2B biedt. De webshop fungeert gelijk als website waardoor iedereen – of je nu particulier, een zakelijke klant of een potentiële klant bent – informatie en producten kan vinden. De producten, lookbooks, de catalogus, nieuwsbrieven en nog veel meer is voor iedereen te bekijken. Hierdoor leren potentiële klanten Van Os Imports en haar producten al kennen. Dit maakt het leggen van het eerste contact toegankelijker.

Voor zakelijke klanten is er een optie tot inloggen. Na het inloggen vindt de klant informatie over eventuele acties of het nieuwe assortiment. De informatie is vanaf hier gepersonaliseerd. Het productaanbod is voor iedere klant hetzelfde, maar het marketingmateriaal kan verschillen.

Uitgebreidere productinformatie met Eezee PIM

Van Os Imports werkt met het ERP-systeem Reflecta XL-ENZ. Dankzij de koppeling tussen het ERP-systeem en Eezee B2B zijn de producten zichtbaar in de webshop. Door middel van een PIM-systeem wordt de productinformatie uit het ERP-systeem nog uitgebreid aangevuld. Hiervoor gebruikt Van Os Imports Eezee PIM. Het veldbed op de website van Van Os Imports is een mooi voorbeeld om te zien wat er met Eezee PIM allemaal mogelijk is. Zo heeft Van Os Imports een interne link gebruikt naar een bijpassende tent, is er een uitgebreide omschrijving toegevoegd, zijn de productspecificaties direct duidelijk zichtbaar en kunnen klanten het veldbed beter visualiseren door de video die is toegevoegd.  

Van Os Imports verkoopt via haar webshop aan klanten in heel Europa. Voor de vertaling van de productinformatie in talen als Duits, Frans, Spaans en Italiaans maakt Van Os Imports gebruik van vertalers. In Eezee PIM kunnen verschillende mensen ook verschillende rechten en rollen toegewezen krijgen. Van Os Imports heeft hun vertalers de rechten gegeven om zelf vertalingen bij producten toe te voegen.

“Samenwerken met Eezeebee is erg fijn. Er zijn korte lijntjes, Eezeebee is vooruitstrevend en dat merk je ook in alle innovaties die worden doorgevoerd. Dit wekt vertrouwen bij ons voor een goede samenwerking”, zegt Gijs Klok (marketing en e-commerce Van Os Imports).

Klanten ervaren ook de voordelen van nieuwe B2B webshop van Van Os Imports

Van Os Imports hoort van haar klanten veel positieve geluiden sinds de overstap naar Eezee B2B. Het gemak dat de webshop biedt bij het plaatsen van bestellingen, het inzien van klantgegevens en de ordergeschiedenis is het grootste voordeel dat wordt ervaren door de klanten van Van Os Imports. Reacties als: “de webshop van Van Os Imports is overzichtelijk en technisch goed op orde”, “er zijn veel mogelijkheden binnen de webshop en het bestellen gaat eenvoudig en snel” en “de webshop van Van Os Imports is gemakkelijk te gebruiken en kent dezelfde gemakken als webshops die je als consument kent” hoort Van Os Imports dan ook van verschillende klanten terug.

Ook Van Os Imports zelf profiteert veel van de nieuwe webshop. Eezee B2B geeft veel data waar Van Os Imports haar webshop mee kan blijven verbeteren. In de online – en zakelijke markt is het blijven ontwikkelen en investeren erg belangrijk. De feedback van klanten leidt tot nieuwe inzichten en bevestigt dat de webshop goed, gemakkelijk en snel werkt.

Wilt u meer weten over Eezeebee en wat Eezeebee voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande button.

LingaDoreRebranding