Enkele key features

Verbinden van disciplines


Inzicht in kritische processen

Snellere time-to-market

Single source of truth
Niet al te lang geleden was je Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem de plek om je productgegevens in vast te leggen. Deze behoefte kwam primair voort uit de noodzaak om logistieke informatie van een product op te slaan zoals de maatvoering, inkoopprijs en voorraad.

Op het moment dat je afdeling marketing of verkoop de producten onder de aandacht van de consument wilde brengen ontstond de noodzaak om deze informatie aan te vullen met meer commerciële informatie. Veelal werd daarvoor dan gebruik gemaakt van Excel-sheets, in combinatie met een USB-stick, met als resultaat dat data op een ongecontroleerde manier door je organisatie werd gedeeld. Bij veel bedrijven is dat nog steeds het geval.

Product Informatie en Product Lifecycle Management
De fashion is bij uitstek een branche waarbij snelheid bij het lanceren van nieuwe producten cruciaal is. Door deze behoefte zie je dat het voor diverse afdelingen vaak lastig is om gezamenlijk het tempo bij te benen en tegelijkertijd controle te houden over de kwaliteit van de producten en het beheer van productinformatie.

Product Lifecycle Management (PLM) biedt hiervoor een oplossing, het helpt je het creatieve proces, de productontwikkeling en inkoopprocessen onder controle te krijgen. Het systeem verzamelt alle relevante informatie over al je producten vanaf creatie, het managet de workflow en volgt de producten gedurende alle fasen in de levenscyclus.

Product Informatie Management (PIM) verzamelt al je productdata voor distributie via meerdere kanalen.

Eezeebee PIM

Eén gecombineerde oplossing
Eezeebee heeft PIM en PLM gecombineerd in één oplossing. Een uitstekende combinatie in één pakket, beide oplossingen dienen een ander doel maar vormen samen de perfecte end-to-end informatie supplychain. PIM verhoogt de waarde van het PLM door het faciliteren van alle benodigde informatie in de product lifecycle. En de hoogwaardige informatie die wordt geproduceerd in het PLM, die tot stand komt bij het ontwerpen en de ontwikkeling van je producten, is precies de informatie die marketeers nodig hebben.

Met Eezee PIM/PLM wordt je productinformatie centraal beheerd door je afdelingen Design, Productmanagement, Inkoop, Marketing en Verkoop en Distributie waardoor één bron ontstaat met de meest complete en recente informatie in diverse talen en voor al je markten. Bovendien kan aan leveranciers toegang verleend worden om hun input te leveren in dit proces.

Eezee PIM/PLM, een uitstekende combinatie
Het verrijken van de hoge kwaliteit van productinformatie in de PIM, verzameld uit het PLM, je ERP en bij leveranciers, zorgt voor een sneller en wendbaarder go-to-market proces. De time-to-market vermindert en het zorgt voor samenhang van de informatie over alle relevante marketingkanalen.

Ook helpt het bij het creëren van een rijkere productervaring in alle kanalen wat resulteert in een hogere omzet en meer tevreden klanten.

Het hebben van efficiënte tools zoals het gecombineerde Eezee PIM/PLM zorgt voor een meer succesvolle en winstgevende lifecycle van je product en dat heeft een positieve invloed op je omzet en omloopsnelheid.

Eezee PIM/PLM, an excellent combination

Gereduceerde productkosten en hogere winstgevendheid
Verminder je productkosten; een succesvolle product lifecycle heeft een positieve invloed op je omzet en omloopsnelheid

Sneller en wendbaarder go-to-market proces
Breng je producten sneller op de markt, houd controle over de kwaliteit en zorg voor samenhang van de productinformatie over alle relevante kanalen

Maximaliseer de waarde van je product
Maximaliseer de opbrengst van een product over de levensyclus

Volledige transparantie
Beheer en traceer alles wat er in de product levenscyclus gebeurt

 • Snellere time-to-market
 • Verbeterde cyclustijden
 • Voorkom de kans op fouten en dubbel werk
 • Hogere productiviteit
 • Groter ontwerp efficiëntie
 • Betere productkwaliteit
 • Verlaagde kosten voor introductie van nieuwe producten
 • Inzicht in kritische processen
 • Betere rapportering en analyse
 • Normen en naleving van de regelgeving
 • Verbeterde ontwerp- en goedkeuringsprocessen
 • Verbeterde communicatie
 • Gereduceerde productkosten en grotere winstgevendheid
 • Betere hulpbronnen
 • Verbeterde integratie en;
 • communicatie met uitgebreide supply chain

Product Informatie Management (PIM)

Je ERP en Eezee PIM zijn complementaire tools die met elkaar kunnen communiceren, maar verschillende zakelijke behoeften ondersteunen. Het PIM is aan de ene kant ontworpen om productdata vanaf de eerste documentatie te beheren, terwijl je ERP gebruikt maakt van deze productdata om je te helpen je resources en financiën voor alle zakelijke activiteiten te managen.

Maar ook het omgekeerde is mogelijk, waarin je ERP de handelsinformatie van je producten doorgeeft aan het PIM. Denk aan artikelnummer, prijs, of een beknopte omschrijving. Deze informatie kan uit je ERP worden geïmporteerd in Eezee PIM. Dubbel invoerwerk is dus niet aan de orde en dit voorkomt kans op fouten.

Het sneller ontwikkelen van nieuwe producten brengt veel voordelen met zich mee. Maar voor producten die nog niet verkocht kunnen worden, omdat ze wachten op productontwikkeling en marketinginformatie, gelden deze voordelen absoluut niet. Een PLM-systeem alleen is niet voldoende als het gaat om het creëren van markt gerelateerde productinformatie, of als het gaat over marketing en het publiceren van je producten in diverse kanalen en markten.

Binnen PIM creëer je één centrale bron met alle technische, logistieke en commerciële productinformatie gecombineerd met alle gerelateerde content zoals afbeeldingen, symbolen, video’s, sales documentatie, technische documentatie en promotiematerialen.

 

Voordelen

 • Eén enkele bron voor alle beschikbare content inclusief media (afbeeldingen, video’s)
 • Direct beschikbare vertalingen (voorkomt kosten van dubbele vertalingen)
 • Minder fouten doordat aanpassingen maar op één locatie gedaan hoeven te worden
 • Sterkere merkbeleving door een consistente uitstraling op alle contactpunten
 • Informatie uit je ERP direct beschikbaar voor commercieel gebruik
 • Productdata wordt op efficiënte wijze gedurende het primaire proces verzameld

Product Lifecycle Management (PLM)

Gestroomlijnd design en development
De tool is gebaseerd op borden. Er bestaan twee type borden: procesborden en verzamelborden.

De procesborden kunnen dusdanig ingericht worden, dat zij het volledig eigen proces van creatie tot verkoop van de gebruiker reflecteert. Hierbij representeert ieder bord een stap in dat proces.

Op de verzamelborden worden items geplaatst, die gebruikt kunnen worden binnen de procesborden. Typische verzamelborden zijn stof-, materiaal-, fournituren-, knopen-, was symbool- en labelborden.

PLM is een intuïtieve tool waarmee op een eenvoudige wijze het meest complexe proces binnen je organisatie gestroomlijnd wordt. We zijn er in geslaagd om een visueel aantrekkelijke omgeving te maken die op een slimme manier je seizoenskalender naadloos opneemt in het creatieve proces.

Interne en externe communicatie is ook onderdeel van het pakket. Door middel van een chatfunctie en het loggen van activiteiten is informatie snel terug te vinden. Een bijkomend voordeel is dat designers en developers minder tijd kwijt zijn aan administratie en communicatie. Daarnaast hebben leveranciers toegang tot de meest up to date gegevens, wat resulteert in een efficiënter sampletraject. Waardevolle informatie over je producten wordt veilig opgeslagen in de cloud, of op je eigen server en kan gedeeld worden met bijvoorbeeld je ERP, je consumenten website (B2C), je sales agenten of je afnemers.

Het product development traject wordt ondersteunt door het gemakkelijk verwerken van wijzigingen, zoals bijvoorbeeld fit-comments die meteen beschikbaar gemaakt kunnen worden voor je leverancier. Er worden indien nodig interne en externe notificaties gestuurd en productgegevens kunnen opnieuw gebruikt worden voor een nieuw seizoen. Optioneel kunnen verkoopgegevens weergegeven worden en rapportages en filters zorgen daarnaast voor een duidelijk inzicht in de voortgang.

Manage het volledige proces
tussen creatie en verkoop met Eezee PIM/PLM

Catalogus management
Maak online catalogi en collectieboeken, volledig voorzien van alle noodzakelijke commentaren, kenmerken, kleuren, maatvoering, technische en size specs, verpakkingsgegevens en goedkeuringen.

Revisie beheer
Alle velden worden gemonitord op wijzigingen en zodra iemand iets aanpast zal de vorige versie van de informatie bewaard blijven. Je hebt de mogelijkheid om de vorige waarde te bekijken en eventueel terug te zetten. Tevens zie je wie, wanneer een change heeft doorgevoerd.

Rechtstreekse communicatie
Een chatfunctie, het loggen van activiteiten en een rss feed houdt iedereen aangesloten op de ontwikkeling met als bijkomend voordeel dat designers, stylisten en inkopers minder tijd kwijt zijn aan administratie en elkaar informeren.

Design Samenwerking
Verkort de ontwikkeling cyclus door het online delen van productinformatie. Verschillende afdelingen of kantoren hebben inzicht in bijvoorbeeld de Bill of materials, het juiste maatschema en sample comments. Deadlines worden eenvoudig bewaakt.

Altijd de laatste versie
Wijzig op elk gewenst moment kleuren, prijzen of andere informatie in Eezee PLM en iedereen wordt automatisch up-to-date gehouden. Leveranciers en agenten geef je toegang op maat voor de gegevens welke voor hen noodzakelijk zijn.

Altijd up-to-date
Met Eezee PLM kun je flexibel inspelen op veranderingen in de markt, zoals bijvoorbeeld technical, chemical of social compliance, korte ontwikkelingstrajecten, gewijzigde kwaliteitseisen en ontsluiting van verrijkte productinformatie.

Time & Action kalenders
Monitor en track alle activiteiten, elke taak en alle orders tijdens de volledige levenscyclus van het product. Accurate en tijdige besluitvorming wordt ondersteund door krachtige rapportage.

Rapportages
In combinatie met de documentengenerator kunnen in een lay-out naar wens, rapportages in pdf-formaat worden gemaakt en geprint.

Eezee PIM/PLM, een perfecte combinatie in één pakket

Investeringscomponenten

Applicatie licenties
De Eezeebee SaaS Licentie kent de volgende modules: de basislicentie voor de losse bouwstenen van het platform en een ERP-koppeling licentie.

Set-up en Configuratie
Eezeebee installeert de software-onderdelen op een shared, of een dedicated server en configureert de software conform de eisen van de klant.

Onderhoudscontract
Onder het optionele onderhoudscontract heeft onze klant zonder meerkosten recht op minor en major upgrades en op de installatie daarvan.

Hosting
Eezeebee kent een breed scala van hostingmogelijkheden, variërend van een shared hosting omgeving tot een load-balanced infrastructuur met vele servers.

SLA
Er zijn verschillende service-overeenkomsten beschikbaar op zowel hosting- als applicatieniveau.