Enkele key features

Verbinden van disciplines


Eén bron voor alle content

Snellere time-to-market

Single source of truth
Niet al te lang geleden was je Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem de plek om je productgegevens in vast te leggen. Deze behoefte kwam primair voort uit de noodzaak om logistieke informatie van een product op te slaan zoals de maatvoering, inkoopprijs en voorraad.

Op het moment dat je afdeling marketing of verkoop de producten onder de aandacht van de consument wilde brengen ontstond de noodzaak om deze informatie aan te vullen met meer commerciële informatie. Veelal werd daarvoor dan gebruik gemaakt van Excel-sheets, in combinatie met een USB-stick, met als resultaat dat data op een ongecontroleerde manier door je organisatie werd gedeeld. Bij veel bedrijven is dat nog steeds het geval.

Product Informatie Management
De fashion is bij uitstek een branche waarbij snelheid bij het lanceren van nieuwe producten cruciaal is. Door deze behoefte zie je dat het voor diverse afdelingen vaak lastig is om gezamenlijk het tempo bij te benen en tegelijkertijd controle te houden over de kwaliteit van de producten en het beheer van productinformatie.

Product Informatie Management (PIM) biedt hiervoor een oplossing. Het PIM-systeem verzamelt al je productdata voor distributie via meerdere kanalen.

Eezee PIM: Eén centraal platform
Met Eezee PIM wordt je productinformatie centraal beheerd door je afdelingen Design, Productmanagement, Inkoop, Marketing en Verkoop en Distributie waardoor één bron ontstaat met de meest complete en recente informatie in diverse talen en voor al je markten. Bovendien kan aan leveranciers toegang verleend worden om hun input te leveren in dit proces.

Het verrijken van de hoge kwaliteit van productinformatie in de PIM zorgt voor een sneller en wendbaarder go-to-market proces. De time-to-market vermindert en het zorgt voor samenhang van de informatie over alle relevante marketingkanalen. Ook helpt het bij het creëren van een rijkere productervaring in alle kanalen wat resulteert in een hogere omzet en meer tevreden klanten.

Het hebben van efficiënte tools zoals Eezee PIM zorgt voor een meer succesvolle en winstgevende lifecycle van je product en dat heeft een positieve invloed op je omzet en omloopsnelheid.

Eezee PIM: Eén centraal platform

Versnel de time-to-market
Breng producten sneller op de markt door online productinformatie te delen.

Verminder fouten
Beheer alle productinformatie vanuit één systeem en voorkom fouten.

Eenvoudig communiceren
Duidelijke communicatie via één platform binnen de supply chain.

Kwaliteitscheck
Behoud kwaliteit door identieke productinformatie voor alle klanten.

Product Informatie Management (PIM)

Je ERP en Eezee PIM zijn complementaire tools die met elkaar kunnen communiceren, maar verschillende zakelijke behoeften ondersteunen. Het PIM is aan de ene kant ontworpen om productdata vanaf de eerste documentatie te beheren, terwijl je ERP gebruikt maakt van deze productdata om je te helpen je resources en financiën voor alle zakelijke activiteiten te managen.

Maar ook het omgekeerde is mogelijk, waarin je ERP de handelsinformatie van je producten doorgeeft aan het PIM. Denk aan artikelnummer, prijs, of een beknopte omschrijving. Deze informatie kan uit je ERP worden geïmporteerd in Eezee PIM. Dubbel invoerwerk is dus niet aan de orde en dit voorkomt kans op fouten.

Binnen PIM creëer je één centrale bron met alle technische, logistieke en commerciële productinformatie gecombineerd met alle gerelateerde content zoals afbeeldingen, symbolen, video’s, sales documentatie, technische documentatie en promotiematerialen.

Voordelen

  • Eén enkele bron voor alle beschikbare content inclusief media (afbeeldingen, video’s)
  • Direct beschikbare vertalingen (voorkomt kosten van dubbele vertalingen)
  • Minder fouten en dubbel werk doordat aanpassingen maar op één locatie gedaan hoeven te worden
  • Sterkere merkbeleving door een consistente uitstraling op alle contactpunten
  • Informatie uit je ERP direct beschikbaar voor commercieel gebruik
  • Productdata wordt op efficiënte wijze gedurende het primaire proces verzameld

Beheer uw productinformatie met Eezee PIM

Catalogus management
Maak online catalogi en collectieboeken, volledig voorzien van alle noodzakelijke commentaren, kenmerken, kleuren, maatvoering, technische en size specs, verpakkingsgegevens en goedkeuringen.

Revisie beheer
Alle velden worden gemonitord op wijzigingen en zodra iemand iets aanpast zal de vorige versie van de informatie bewaard blijven. Je hebt de mogelijkheid om de vorige waarde te bekijken en eventueel terug te zetten. Tevens zie je wie, wanneer een change heeft doorgevoerd.

Rechtstreekse communicatie
Een chatfunctie, het loggen van activiteiten en een rss feed houdt iedereen aangesloten op de ontwikkeling met als bijkomend voordeel dat designers, stylisten en inkopers minder tijd kwijt zijn aan administratie en elkaar informeren.

Rapportages
In combinatie met de documentengenerator kunnen in een lay-out naar wens, rapportages in pdf-formaat worden gemaakt en geprint.

Bied een sterkere merkbeleving aan met Eezee PIM

Investeringscomponenten

Applicatie licenties
De Eezeebee SaaS Licentie kent de volgende modules: de basislicentie voor de losse bouwstenen van het platform en een ERP-koppeling licentie.

Set-up en Configuratie
Eezeebee installeert de software-onderdelen op een shared, of een dedicated server en configureert de software conform de eisen van de klant.

Onderhoudscontract
Onder het optionele onderhoudscontract heeft onze klant zonder meerkosten recht op minor en major upgrades en op de installatie daarvan.

Hosting
Eezeebee kent een breed scala van hostingmogelijkheden, variërend van een shared hosting omgeving tot een load-balanced infrastructuur met vele servers.

SLA
Er zijn verschillende service-overeenkomsten beschikbaar op zowel hosting- als applicatieniveau.